5 trucuri pentru a-ți îmbunătăți jocul de FIFA 21

FIFA 21 a apărut în această toamnă și are, la fel ca precedentul FIFA, trucuri ascunse, dar care îți pot face orice meci de Ultimate Team mai ușor. Indiferent dacă vrei să câștigi un meci amical cu prietenii tăi, dar vrei să ajungi pe o poziție mai bună în Division Rivals pentru a avea și premii mai bune joia sau dacă îți place să te simți ca în Champions League atunci când joci FUT Champions, aceste trucuri te pot ajuta să ajungi un jucător mai bun. 

1. Apărarea

jokey fifa 21

Nu este un truc nou, dar așa numitul ”jockey” îți ridică nivelul de joc mai mult decât crezi. Prin simpla apăsare a butonului L2 sau LT, împreună cu R2 sau RT, fundașul tău va deveni mai agresiv și mai rapid. Astfel, folosind această combinație de butoane, te apropii de adversar, iar apoi, poți intra decisiv pentru a intra în posesia mingii. 

2. Nu apăsa butonul de sprint tot timpul

sprinting fifa 21

Cu toții avem acest instinct de a vrea să fim cât mai rapizi și de a ajunge cât mai repede în fața porții și astfel, ținem butonul de sprint apăsat mai mult decât e necesar. În primul rând, jucătorul tău nu va avea un control bun al balonului, iar al doilea rând, va obosi mult prea repede. De asemenea, o pasă va fi mult mai exactă dacă, pentru o secundă, iei degetul de pe butonul de sprint. 

3. Folosește radarul

radar fifa 21

Radarul este un instrument folosit mult prea puțin de către jucătorii de FIFA, mai ales de către cei începători. Ceea ce nu știm, însă, de multe ori, este că radarul ne poate ajuta mai mult decât credem. De exemplu, la FIFA21, atunci când mingea este în brațele portarului, putem declanșa foarte rapid un contraatac care se poate transforma în gol, toate astea, cu ajutorul radarului. Urmărim pe radar dacă jucătorul este liber pe una dintre benzi, iar dacă știm că portarul nostru are un kicking bun, putem declanșa un contraatac ucigător, care ne poate aduce cele 3 puncte. 

4. Agile dribbling și Creative Runs

agile dribling fifa 21

Agile dribbling (R1/RB) și Creative Runs (L1/LB) sunt două metode noi de a trece de adversar, apărute la FIFA 21. Aceste metode sunt ”furate” din viața reală de la jucători de viteză și de aceea, trebuie folosite cu cap și în FIFA, doar cu fotbaliști cu un pace foarte bun, de preferat peste 90. Exersează aceste două noi metode și vei vedea că atacul tău va avea mult de câștigat.

5. Pasează, pasează, pasează

passing fifa 21

Pasele au devenit din ce în ce mai importante, cu fiecare an, iar în acest an, sunt cu atât mai importante. Ai răbdare și pornește atacul încă de la fundașii centrali, dar încearcă să pasezi cât mai puțin în centru și mai ales pe verticală direct de la unul dintre fundașii centrali. Un adversar răbdător îți poate intercepta foarte ușor o pasă greșită la 30 de metri de propria poartă și atacul tău pozițional se poate transforma într-un gol pentru adversar. Folosește mai des pasele simple în apărare și mai rar, spre deloc, ”through ball”. Pentru ca o pasă să fie mai puternică, folosește combnația pasă – R1/RB.

Pentru mai multe sfaturi despre FIFA21, te așteptăm în fiecare zi pe site.