Modul Carieră – îndeplinește-ți visul și antrenează echipa ta preferată

Modul Carieră a fost dintotdeauna unul dintre cele mai iubite moduri din FIFA, datorită faptului că orice jucător își poate alege echipa preferată și o poate duce pe culmile gloriei. Chiar dacă în realitate echipa ta se află, poate, într-o ligă inferioară, jocul devine cu atât mai frumos: alta este bucuria atunci când ajungi după două, trei sezoane să câștigi Champions League cu Leeds și alta este bucuria atunci când câștigi Cupa, Campionatul și Champions League după un singur sezon cu Barcelona, nu-i așa?

În modul Carieră începi prin a-ți alege echipa preferată, nu înainte de a costumiza managerul, adică pe tine. Alegi echipa, intri în club, vezi care sunt jucătorii din lot și deja îți creionezi un prim 11 în gând sau chiar pe foaie. Poți chiar să îți salvezi mai multe echipe, pe care să le rotești, pentru a-ți odihni jucătorii obosiți pe durata întregului sezon. 

Deja te gândești la primele transferuri și intri în Balanța clubului, pentru a vedea pe ce te poți baza. Dacă este o echipă mică, sigur că va fi foarte greu pentru început să faci transferuri ca și cum ai fi la PSG sau Manchester City, dar sfatul nostru este să te bazezi pe tinerii din Academie, pe antrenamentul acestora, dar și pe Scouting. 

În noul FIFA21, un jucător poate fi antrenat să se obișnuiască pe o nouă poziție, dacă tu consideri că este mai bună pentru el și pentru stilul tău de joc. Desigur, dacă vrei să transformi un CB într-un ST, va fi mult mai greu decât dacă vei încerca să aduci un fundaș de bandă într-o poziție mai avansată, tot în bandă. De asemenea, un jucător poate fi antrenat pentru stilul tău de joc: de exemplu, un mijlocaș de bandă poate fi antrenat pentru a deveni un excelent jucător de contraatac sau un fundaș poate fi antrenat să își îmbunătățească jocul cu mingea, pentru ca echipa ta să nu sufere la capitolul construcție. 

Nu sări niciodată peste zilele de antrenament!

Antrenamentul este foarte important pentru creșterea calității jucătorilor tău, mai ales a celor tineri. Poți observa o creștere evidentă în rating, dar și în jocul unui fotbalist tânăr și de perspectivă, după puțin timp, dacă antrenamentele sunt făcute corect. Ai grijă să pui în balanță antrenamentele cu zilele de odihnă. Chiar dacă un jucător va crește repede datorită antrenamentelor multiple, energia sa poate avea de suferit în timpul meciurilor dacă nu respecți zilele de odihnă. 

Scouting-ul

scouting fifa 21

Îți spuneam mai sus, că unul dintre cele mai importante sfaturi este să te bazezi și pe Scouting, pentru că mulți ignoră această posibilitate. Poți găsi noul Neymar cu bani puțini și cu un contract pe care să și-l permită și o echipă din ligile inferioare din Italia, Spania, Anglia sau oricare alt campionat pe care îl preferi. Scouterii tăi primesc date clare despre jucătorul pe care îl vrei – poziție, naționalitate, atribute, etc. și pleacă în țări și în zone pe care tot tu le alegi, pentru a găsi noua vedetă mondială, descoperită chiar de clubul tău, vedetă care te poate ajuta să îți atinci obiectivul: cea mai bună echipă din lume într-un timp record. 

Transferurile

transferuri fifa 21

Imediat după ce ai aruncat o privire pe lot, gândul te duce imediat la primele transferuri și să recunoaștem, asta e una dintre cele mai plăcute perioade din timpul jocului. Indiferent dacă ai o echipă mică, mediocră sau mare, tot aștepți perioada de transferuri pentru a aduce tu, cu mâna ta, măcar un jucător în primul 11. Sfatul nostru este să urmărești mereu jucători care se apropie de finalul contractului cu celelalte echipe, pentru a-l putea prinde la un preț mult mai bun. Un jucător care mai are 3-6 luni de contract va fi mult mai ieftin decât un jucător care abia a semnat sau care mai are câțiva ani de contract cu echipa sa. Pentru a-ți mări fondurile pentru transferuri, te sfătuim să te uiți atent în clubul tău și să scapi de jucătorii pe care ești sigur că nu îi vei folosi niciodată: ei îți pot aduce un venit în plus printr-un transfer sau pur și simplu pentru că nu îi vei mai plăti salariul. Așadar, îi poți adăuga pe lista de transferuri sau să reziliezi contractul cu ei. Atenție, însă, dacă alegi rezilierea directă, este posibil să fii nevoit să renunți la o anumită sumă pentru ca jucătorul să renunțe la contractul cu clubul tău. 

Ziua meciului 

A venit și ziua cea mai așteptată: cea meciului oficial. Îți alegi primul 11 preferat, cei mai în formă și odihniți jucători și apoi alegi dacă vrei să joci întregul meci, să dai „quick sim” pentru a vedea rezultatul instant sau să folosești noul mod adăugat de EA SPORTS: În modul Match Sim, poți urmări în format 3D partida, pentru a vedea cum se descurcă jucătorii tăi în timp real, iar apoi, în orice moment al meciului, poți intra chiar tu la butoane pentru a juca restul meciului și a stabili rezultatul final.  

Pentru a-ți face începutul de FIFA21 mai ușor în modul carieră, îți prezentăm cei mai buni și tineri jucători pe care îi poți aduce cu bani puțini în clubul tău: 

Portari

Maarten Vandevoort

Club: Genk

Ani: 18

Rating: 68

Potențial: 87

Preț: £1.4m

Lucas Chevalier 

Club: Lille

Ani: 18

Rating: 61

Potențial: 83

Preț: £425k

Fundași

Nuno Mendes

Club: Sporting CP

Poziție: LWB, LM

Ani: 18

Rating: 72

Potențial: 87

Preț: £5.5m

William Saliba 

Club: Arsenal

Poziție: CB

Aani: 19

Rating: 74

Potențial: 87

Preț: £9m

Mijlocași

Mason Greenwood

Club: Manchester United

Poziție: RM, ST

Ani: 18

Rating: 77

Potențial: 89

Preț: £13.1m

Thiago Almada

Club: Velez Sarsfield

Poziție: CAM, CM, LW

Ani: 19

Rating: 73

Potențial: 89

Preț: £7.7m

Atacanți 

Francisco Trincão

Poziție: RW, LW, CAM

Ani: 20

Rating: 78

Potențial: 91

Preț: £18m

Ansu Fati

Poziții: LW, RW

Ani: 17

Rating: 76

Potențial: 90

Preț: £13.5m

Aceștia sunt unii dintre cei mai buni tineri și ieftini jucători pe care ți-i recomandăm pentru un început de joc în care îți poți stabili un obiectiv îndrăzneț încă din primul sezon, dacă îi ai în primul 11.